Stiglo i izvinjenje
39

Rita Ora za rođendan prekršila pravila lockdwona, kažnjena s 13.000 dolara

E. Sk.
Rita Ora: To je bilo neodgovorno, preuzimam odgovornost
Rita Ora: To je bilo neodgovorno, preuzimam odgovornost
Pjevačica Rita Ora našla se na meti kritika jer je prekršila pravila lockdwona u Velikoj Britaniji.

Pjevačica je navodno organizovala proslavu 30. rođendana u jednom restoranu, koji je inače zatvoren za druge posjetitelje te je tamo ugostila 30 ljudi.

Oni su viđeni kako se šuljaju u restoranu kroz ulaz za osoblje, a među gostima su bile i poznate osobe kao što su model Cara Delevigne i njena sestra Poppy, te televizijski voditelj Vas Morgan.

"Rita i njena sestra prve su došle u restoran. Bilo je 30-ak gostiju, svi su izgledali vrlo glamurozno, dok je osiguranje čuvalo stražu kako bi bili sigurni da niko drugi neće ući. Zabava je trajala do ranih jutarnjih sati", otkrio je izvor blizak pjevačici za The Guardian.

Javnost je zgrožena, a mnogi njeni fanovi su bijesni. Ipak, vlasnik restorana tvrdi da nije čuo za tu zabavu, iako je policija snimljena kako proviruje kroz prozore, te su viđeni i kako pokušavaju ući u zaključani restoran.

Nakon što su detalji zabave izašli u javnost, pjevačica se izvinila na društvenim mrežama, a britanski mediji pišu da će morati platiti kaznu od 13.000 američkih dolara.

"Pozdrav svima, prisustvovala sam malom druženju s prijateljima kako bih proslavila svoj 30. rođendan. To je bilo brzo donošenje odluke s pogrešnom procjenom da izlazimo iz karantine i da će ovo biti u redu. Duboko mi je žao zbog kršenja pravila i razumijem da to ljude dovodi u rizik. Ovo je bila ozbiljna i neoprostiva pogreška. S obzirom na ograničenja, shvatam koliko su te radnje bile neodgovorne i preuzimam punu odgovornost", poručila je pjevačica.