|

Rihannina fondacija donirala pet miliona dolara za pomoć u borbi protiv koronavirusa

Rihannina fondacija donirala pet miliona dolara za pomoć u borbi protiv koronavirusa
5
E. Sk.
22.3.2020. u 23:05
28
komentara
5

dijeljenja
Rihannina fondacija donirala pet miliona dolara za pomoć u borbi protiv koronavirusa Foto: Facebook
Rihanna fondacija Clara Lionel donirala je pet miliona dolara različitim organizacijama koje pomažu u naporima u uklanjanju koronavirusa.
"Nismo mogli ni zamisliti da će koronavirus tako dramatično izmijeniti naše živote.
Nije važno ko ste ili odakle ste, ova pandemija će utjecati na sve nas. A za najugroženije na svijetu, najgore možda još dolazi", objavila je fondacija Clara Lionel.

Fondacija je donirala novac za organizacije 'Direct Relief', 'Feeding America', 'Partners in Health' i 'The World Health Organization', piše CNN..

Iz Fondacije su poručili kako im je cilj raditi s partnerima na terenu. Sredstva su namijenjena lokalnim bankama s hranom, ubrzavajući testiranje u zemljama poput Haitija i Malavije, za zaštitnu opremu te za zdravstvene radnike.


Donacija će također pomoći u zaštiti domorodačkih zajednica pružajući im resurse za borbu protiv koronavirusa. Rihanna je pokrenula Fondaciju Clara Lionel 2012. Neprofitna organizacija finansira programe obrazovanja i reaguje u kriznim situacijama širom svijeta.

Ostale poznate ličnosti, uključujući Justina Timberlakea, Donatellu Versace i brojne NBA igrače također su donirale sredstva za pomoć školama i bolnicama koje je preplavila pandemija.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...