Rihanna dobila posebno priznanje s Harvarda: Ne morate biti bogati da biste pomogli nekome

Rihanna dobila posebno priznanje s Harvarda: Ne morate biti bogati da biste pomogli nekome
0
Klix.ba
1.3.2017. u 15:56
7
komentara
0

dijeljenja
Renomirani svjetski univerzitet Harvard uručio je Rihanni nagradu Peter J. Gomes za izuzetno humanitarno i filantropsko djelovanje, a američka pjevačica je održala zaista inspirativan govor.
"I tako sam došla do Harvarda", našalila se Rihanna na početku.

Dvadesetdevetogodišnja pop zvijezda nikada nije završila srednju školu, a ovu prestižnu nagradu dobila je zbog svog humanitarnog rada i uloge koju je imala u izgradnji Centra za onkologiju i nuklearnu medicinu u bolnici na Barbadosu.

"Mislila sam da to nikad neću reći u svom životu, ali osjećaj je dobar", rekla je Rihanna.

Istakla je kako svi mogu napraviti razliku i izrazila nadu da će potaći studente da se priključe humanitarnom radu.

Humanitarian of The Year! Congratulations RiRi!!!

A post shared by Rihanna Daily (@rihannadaily) on"Ne morate biti slavni ili bogati da biste pomogli nekome. Počnite s vašim komšijom. Uradite sve što možete da pomognete nekome", poručila je pop zvijezda koja je otkrila da razmišlja o nastavku školovanja.

Objasnila je da od malena, kada je kao djevojčica gledala reklame kako samo četvrtina dolara može spasiti dječji život, ima želju da pomaže drugima.

"Pomislila sam 'koliko 25 centi je potrebno da spasim svu djecu Afrike?'. Onda bih rekla sebi kako ću kako odrastem i budem bogata spasiti svu djecu širom svijeta", rekla je Rihanna dodajući, uz smijeh, kako nije znala da će već u tinejdžerskim godinama biti u toj poziciji.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...