{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Red Bull Stripoteka za sve zaljubljenike

15.6.2012. u 09:15
0
0
Red Bull Stripoteka za sve zaljubljenike
0
Red Bull Stripoteka za sve zaljubljenike
Još jedno zanimljivo i kreativno takmičenje dolazi iz Red Bulla. Ovog puta tema je strip, a naziv takmičenja je Red Bull Stripoteka. Red Bull Stripoteka je takmičenje u pravljenju stripova, a otvoreno je za sve: studente umjetnosti, amatere, profesionalce… ukratko, za sve zaljubljenike u strip.
Sistem takmičenja je prilično jednostavan - takmičari trebaju downloadovati 3-4 prazna strip kvadratića sa Red Bullove web-stranice (www.redbull.ba), nacrtati u njima svoj strip i poslati ih nazad e-mailom ili poštom. Zvuči jednostavno, ali je i izazovno, da bi se u 3-4 kvadratića smjestio strip i ispričala priča, potrebno je puno mašte i kreativnosti. No, upravo u tome i jeste draž ovog takmičenja.

Konkurs je otvoren do 24. juna 2012. godine, a temu stripa takmičari biraju slobodno – bez napadačkih i uvredljivih stavova, dakako. Potom će stručni žiri odabrati osam najboljih radova, koji će biti objavljeni na citylight posterima na tramvajskim stanicama, kako bi ih građani mogli vidjeti i glasati za onaj koji im se najviše svidi na stranici www.redbull.ba (na kojoj će također biti objavljeni svi radovi). Glasanje je otvoreno do 15. jula, a strip sa najviše glasova će dobiti nagradu publike. Žiri će odabrati i tri pobjednička stripa, koji će biti proglašeni 17. jula na ceremoniji u art kinu Kriterion, i koja će također biti otvorena za javnost. Osim proglašenja pobjednika, bit će priređena i izložba nagrađenih radova, kao i veliki party za sve.

Nagrada za tri prvoplasirana autora je put na 10. Međunarodni salon stripa u Beogradu, 27.-30. septembra, sa pokrivenim svim troškovima, VIP ulaznicama te prilikom za susret sa velikim strip autorima i izdavačima na zajedničkom ručku. Svih osam autora koji uđu u uži izbor dobijaju mogućnost objavljivanja radova u prvoj bh. antologiji stripa "ZBiRKA", a za nagradu publike predviđena je godišnja pretplata na četiri strip izdanja izdavačke kuće "Agarthi Comics" po sopstvenom izboru.

Zato, ljubitelji devete umjetnosti - prihvatite se svog crtačkog alata, upregnite maštu i bacite se na posao. Sve detalje i informacije o takmičenju možete pronaći na web-stranici www.redbull.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: