magazin
0

Radnik nađen obješen na posjedu Mela Gibsona

Sarajevo-x.com
Policija istražuje mogući slučaj samoubistva građevinskog radnika na posjedu oskarovca Mela Gibsona.

Žrtva je pronađena obješena u kući izgrađenoj na posjedu glumca i reditelja Mela Gibsona koji se nalazi na području Agoura Hillsa, sjeverozapadno od Los Angelesa, sudeći po izvještaju istražitelja šerifovog ureda okruga Los Angelesa, Eddieja Browna.

Mel Gibson (52) je posredstvom fonda Millicent Trust posjednik devet jutara zemlje. Predio sa kućicom, u kojoj je pronađen mrtav građevinski radnik, udaljen je 1, 5 km od porodične kapelice koju je dao izgraditi Gibson.

Niko ni u jednoj od dvije građevine nije boravio, i sudeći po šerifovim riječima, ne postoje nikakve indikacije koje bi upućivale na to da je glumac Mel Gibson uopće znao za nesreću.

Glasnogovornik reditelja “Pasije” je izjavio da ni Gibson ni članovi njegove porodice nikad ne borave na adresi pomenute kuće, ali je odbio dati bilo kakav drugi komentar.

Brown je rekao da se najvjerovatnije radi o slučaju samoubistva te da će službeni uzrok smrti utvrditi mrtvozvornik.

Žrtva je identificirana pod imenom Michael John Van Dyke (48) iz Bonsalla, Kalifornija. Radio je kao građevinski nadzornik na mnogim filmskim setovima, uključujući snimanja filmova “The Matrix Reloaded” i “Doctor Dolittle”.