Pokazao vještine
42

Putin zasvirao klavir u rezidenciji kineskog predsjednika u Pekingu

Klix.ba
Predsjednik Rusije Vladimir Putin zasvirao je klavir u rezidenciji kineskog predsjednika Xija Jinpinga dok je čekao na bilateralni sastanak s njim.

Putin je odsvirao numeru "Moskovskie Okna" (Moskovski prozori) koja se smatra neslužbenom himnom Moskve, a potom neslužbenu himnu njegovog rodnog grada Lenjingrada, sadašnjeg St. Petersburga.

Ruski lider pokazao je svoje vještine dok se održavao forum "One Belt, One Road" u Pekingu. Forumu su prisustvovali čelnici država i vlada sa svojim pomoćnicima, kao i predstavnici globalnih finansijskih organizacija.

Putin se na ovom formu zalagao za izgradnju transportnih koridora i kreiranje velikih energetskih projekta, a potom ih je iznenadio muzičkim vještinama.

Ovo nije prvi put da je ruski predsjednik zasvirao. U 2010. godini kada je bio premijer Rusije, Putin je izašao na binu tokom dobrotvornog događaja i zasvirao "Blueberry Hill", a kasnije je i zapjevao pjesmu na engleskom jeziku. Oduševio je tada šaroliku publiku među kojima su bili Kevin Costner, Mickey Rourke i Sharon Stone.