Njegova nova djevojka
22

Putin povezan s 32 godine mlađom historičarkom umjetnosti: Zadužena je za cenzuru njegovih kritičara

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Vladimir Putin (71) povezan je s 32 godine mlađom historičarkom umjetnosti Ekaterinom Katyom Mizulinom.

"Katya Mizulina je u potpunosti po Putinovom ukusu. Ovaj tip 'Barbie' djevojke mu je oduvijek pristajao. Putin ima 71 godinu, nemojmo imati predrasude zato što je star. Općenito govoreći, on je punoj snazi, zašto ne bi bio s njom?", sarkastično je rekla ruska borkinja za ljudska prava Olga Romanova.

Ekatarina se školovala u Velikoj Britaniji. Sada vodi Ligu sigurnog interneta, koja pomaže ruskoj vladi u sprovođenju cenzure Putinovih kritičara, naročito kada je riječ o ratu u Ukrajini.

Liga sigurnog interneta djeluje pod krinkom zaštite djece. Zbog svog djelovanja od januara 2024. godine se nalazi i na listi sankcija Evropske unije.

Ekatarina je, između ostalog, tražila ukidanje svih društvenih mreža koje nisu ruske. Ona je kćerka Elene Mizuline, zastupnice u ruskom parlamentu.

Romanova je ranije otkrila da se Putin zabavljao sa milijarderkom i vlasnicom striptiz kluba Svetlanom Krivonogh. Putina su također povezivali sa bivšom gimnastičarkom Alinom Kabaevom. Vjeruje se da imaju dvoje ili troje djece. Predsjednik Rusije se 2014. razveo od Ljudmile Očeretnaje s kojom je proveo 30 godina. S njom ima dvije kćerke - Mariju i Katerinu.