Uz dobru muziku
51

Proslava Međunarodnog dana piva u Carlsberg Beer Gardenu u parku Hastahana

Klix.ba
Manifestacija "Ljeto u parku – Hastahana" nastavlja svojim posjetiteljima nuditi brojne zabavne sadržaje za sve generacije.

U Carlsberg Beer Gardenu su svake večeri na programu svirke uživo koje počinju u 21 sat i na kojima nastupaju muzičari koji izvode pop, rock, blues i jazz hitove. Ponedjeljkom i srijedom nastupa duo Beća & Fajo, nedjeljom i utorkom publiku zabavljaju Haris i Merima, a četvrtak, petak i subota su rezervisani za posebne programe.

Ovog četvrtka, 2. augusta, svira i pjeva duo Dženita & Fajo, u petak 3. augusta u Carlsberg Beer Gardenu nastupa jazz bend Sunday Stories, dok u subotu 4. augusta publiku zabavlja Blues Train Acoustic.

Za muziku prije, poslije i u pauzama svirki zadužen je DJ Haringa.

U petak, 3. augusta, u Carlsberg Beer Gardenu obilježava se Međunarodni dan piva koji je prvi put proslavljen 2007. u gradu Santa Cruz u američkoj državi California, a danas se obilježava u oko 100 zemalja na šest kontinenata.

Povodom Međunarodnog dana piva će svi posjetitelji koji u periodu između 17 i 21 sat u Carlsberg Beer Gardenu naruče pivo dobiti jedno isto takvo pivo gratis.

Podsjećamo, u Carlsberg Beer Gardenu služi se pet vrsta točenog piva - Carlsberg, Tuborg, svijetli i tamni češki Budweiser Budvar te odlično njemačko pšenično pivo Erdinger.

Piva se služe po pristupačnim cijenama, pa 0,30l točenog Carlsberga, Tuborga, kao i svijetlog i tamnog Budweiser Budvara košta 2,50 KM, dok 0,50l istih vrsta piva košta 3,50 KM. Točeni Erdinger prodaje se po cijeni od 4,50 KM za 0,30l, odnosno 5,50 KM za 0,50l.