Prošla godina najuspješniji period AMUS-a u svim segmentima

Prošla godina najuspješniji period AMUS-a u svim segmentima
0
F
FENA
16.6.2016. u 13:07
9
komentara
0

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Prošla godina najuspješniji je period Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS) u svim segmentima rečeno je jučer u Sarajevu na Skupštini AMUS-a, čiji su članovi jednoglasno usvojili Godišnji izvještaj za 2015. te Plan i program rada te finansijski plan za 2017. godinu.
Skupštini je, saopćeno je, prisustvovalo više od stotinu članova AMUS-a iz cijele BiH te brojni gosti.

Godišnje izvještaje o radu AMUS-a u 2015. godini podnijeli su predsjednik Skupštine AMUS-a Edin Dervišhalidović (Dino Merlin) te generalna direktorica Stručne službe AMUS-a Lejla Trnčić.

Skupština AMUS-a usvojila je i niz drugih internih akata koji će povećati efikasnost i transparentnost rada ove kolektivne organizacije za zaštitu prava autora muzičkih djela.

"Usvajanjem Godišnjeg plana raspodjele ubranih naknada stekli su se svi uslovi za obračun i raspodjelu tantijema autorima za 2015. godinu, što je planirano do kraja ovog mjeseca", navedeno je u saopćenju AMUS-a.

Skupština je usvojila i odluku o izdvajanju sredstava za kulturne i socijalne namjene, na osnovu koje će AMUS i u narednom periodu nastaviti podržavati kvalitetne projekte iz oblasti muzičke kulture te nastaviti rad na poboljšanju socijalnog statusa svojih članova.

Također, Skupština AMUS-a posebnu počast odala je svojoj nedavno preminuloj članici Jadranki Stojaković.

Pravo glasa na Skupštini prvi put su imali svi članovi AMUS-a, što je regulisano novim Statutom ove organizacije iz februara ove godine.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...