magazin
35

Promocija Sarajeva: Coca-Cola Sarajevo Holiday Market TV

Klix.ba
Šesti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market pokrenuo je novi projekat Coca-Cola Sarajevo Holiday Market TV, s ciljem da se promovira grad Sarajevo kao zimska turistička destinacija i da se što kvalitetnije prenese i dočara zimska i praznična atmosfera u gradu.

Kreativni tim snimatelja, dizajnera, PR i montažera Marketa svakodnevno kamerama i dronom bilježi najbolje trenutke naljepše sarajevske zimske bajke, a videa sa dešavanjima od prethodnog dana i najavama sljedećeg se svakodnevno emituju na posebno kreiranom kanalu Market TV i društvenim mrežama.

Prva izdanja Coca-Cola Sarajevo Holiday Market TV-a naišla su na odlične reakcije na društvenim mrežama i u medijima, kojima su potpuno dana na korištenje, kako bi i oni dali svoj važan doprinos u kreiranju praznične slike grada.

Želja organizatora je da i sugrađani s ponosom distribuiraju ove trominutne klipove i na taj način i sami učestvuju u promociji Sarajeva.

Videa grada Sarajeva u prazničnom ruhu 6. Coca-Cola Sarajevo Holiday bit će distribuirana i u regionu.

Podsjećamo da je jedan od primarnih razloga osnivanja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, još prije šest godina, bio da se poboljša zimska turistička ponuda grada, te da se on i po prazničnoj atmosferi svrsta na listu evropskih metropola.

Nakon što se pet godina odvijao na Trgu Alije Izetbegovića i formirao već prepoznatljiv imidž među Sarajlijama i turistima, omiljeni praznični market Sarajlija preselio je na mnogo veću lokaciju – park Hastahana na Marijn Dvoru, s ciljem da se uvede više sadržaja, ali i da se promovira i oživi ova, do sada, zapuštena lokacija.

Šesti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market traje do 14. januara, 2017., u parku Hastahana, Marijin Dvor.