magazin
47

Profesorica imala seks s učenicima u školi pa se kasnije izvinjavala

Klix.ba
Dvadesetpetogodišnja profesorica matematike Meredith Powell osuđena je na šest mjeseci zatvora zbog seksualnog odnosa s učenicima Tacoma srednje škole u Washingtonu.

Profesorica se izjasnila krivom i rasplakala pred porotom i sudijom prije izricanja presude.

"Ne postoje riječi kojima bih iskazala koliko mi je žao. Voljela bih da mogu vratiti vijeme i poništiti ono što sam uradila učenicima koje sam iznevjerila. Izvinjenje neće poništiti to što sam učinila ali nadam se da ću moći nekada nastaviti dalje život sa što manje utjecaja", kazala je Powell.

Dodala je kako je u djetinjstvu imala ozbiljnih problema te da je zlostavljaja što je utjecalo na njeno ponašanje.

"Ovo je teško i nije uobičajeno. Sve upućuje na to da je to van vašeg karaktera i mogućnosti da to kontrolišete. Ipak, morate shvatiti kakav ste utjecaj imali na žrtve i njihove porodice", rekao je sudija Frank Cuthberston i osudio je na šest mjeseci zatvora, umjesto na pet godina koja je maksimalna kazna.

Powell je uhapšena u februaru ove godine. Priznala je kako je imala seksualne odnose s dvojicom dječaka dobi između 14 i 16 godina. Obojica su bili učenici Lincoln srednje škole. Odnose su imali u učionici. U drugoj školi imala je odnose s više dječaka od 15 godina. Slala im je svoje obnažene fotografije i poruke seksualnog sadržaja.

Policija je počela pratiti nakon što su dobili pismo koje je Powell poslala djevojci jednog od dječaka s kojim je spavala u kojem traži njen oprost.

Powell je rekla kako je sve veze započinjala u pijanom stanju i da je tada slala fotografije s neprimjerenim sadržajem.

Powell se zaposlila u Talcoma srednjoj školi u septembru 2012. godine. Opisana je kao odlična profesorica i porodično orijentirana osoba. Nakon što su je uhapsila dobrovoljno se odrekla licence za rad.