Od 6. do 10. februara
172

Pripremite svoje plesne cipele, bliži se prvi Sarajevo Tango Festival

E. Sk.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Prvi put u srcu Bosne i Hercegovine od 6. do 10. februara održat će se Sarajevo Tango Festival.

Riječ je o četverodnevnom događaju koji se održava u hotelu Holiday gdje će se plesati gotovo cijeli dan do kasno u noć.

Organizatori obećavaju četiri dana sjajne zabave.

"Možemo vam obećati ljubazne domaćine, četiri dana tanga za pamćenje u jedinstvenoj sarajevskoj atmosferi, priliku za učenje od svjetski poznatih maestra i sjajne DJ-eve koji će vas zabavljati do kasnih sati", poručuju organizatori.

U okviru Sarajevo Tango Festivala održat će se četiri noćne i tri dnevne milonge, sedam devedesetominutnih radionica s Miguel Angelom Zottom i Daianom Guspero te šest radionica sa Sercanom i Zeynep.

Prvi Sarajevo Tango Festival obećava fantastično iskustvo. Sve što je potrebno jeste da spakujete svoje plesne cipele.

Period zlatnog doba tanga, kako ga Argentinci zovu, obuhvata razdoblje od 1920. do 1950. godine, s obzirom na to da je tada tango dobio svoj današnji oblik.

U periodu od 1920. do 1930. godine tango se širio u svijetu. Tada se plesalo u filmovima, a pjevači tango muzike su putovali svijetom i tako je i počeo razvoj zlatnog doba tanga. Za Argentinu, tango je tada postao sinonim, zemlja je postala jedna od najbogatijih nacija u svijetu, a muzika, poezija i kultura su napredovale.