magazin
0

Princ William pruža ruku pomirenja porodici al-Fayed

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters; Princ William
Foto: Reuters; Princ William
Dirljiva gesta pomirenja koju je princ William uputio porodici al-Fayed, pozvavši ih na godišnjicu obilježavanja majčine smrti je zapravo želja da žalost zbog gubitka voljenih osoba podijele zajedno.

Prinčevi William i Herry pozvali su sestre poginulog Dodija al-Fayeda, Camillu i Jasmine, da im se pridruže na memorijalnoj službi u čast njihove majke koja je poginula u automobilskoj nesreći s Dodijem prije 10 godina.

Otac djevojaka i poginulog Dodija, Mohamed al-Fayed je dugo vremena krivio kraljevsku porodicu za tragičnu smrt svog sina u Parizu, prenosi britanski The Mirror.

Ali izvor iz kraljevske palače rekao je za The Mirror kako prinčevi ne zamjeraju al-Fayedu na takvim riječima jer znaju i sami šta znači izgubiti člana porodice.

Vjeruje se da prinčevi imaju vlastitu listu ljudi koje žele pozvati na obilježavanje 10 godišnjice smrti njihove majke princeze Diane. Njihova lična sekretarica, Maj Jamie Lowther-Pinkerton poslala je pozivnicu Camilli i Jasmine u kojoj je pisalo da bi prinčevi bili oduševljeni ako bi mogle prisustvovati ceremoniji.

Ova gesta je u kraljevskim krugovima okarakterisana kao pokušaj zbližavanje dvije porodice no nova saznanja govore da će ceremoniji prisustvovati samo Camilla - nakon što njen otac "blagoslovi" tu odluku.

Camillu će bit zvanično predstavljena prinčevima iako se oni znaju iz viđenja sa mnogih društvenih događanja kojima su prisustvovali.

Izvor blizak porodici al-Fayed je rekao kako su svi bili dirnuti pozivom prinčeva i da znaju kako im je teško, naročito sada kad se približava godišnjica smrti njihove majke. Izvor je dalje rekao kako je Mohamed al-Fayed zapravo u konfliktu s Kraljicom, princom Philipom i ostatkom establišmenta.

Sestra Dodija al-Fayeda je izjavila da je njegova smrt razorila njihovu porodicu. "Teško je vidjeti roditelje tako shrvane. Sve se promijenilo za samo 24 sata. Dodi je bio rođeni vođa, svi smo se ugledali na njega", rekla je Camilla.

Camilla je princezu Dianu upoznala kada je imala 12 godina i kaže kako je stekla veoma dobro mišljenje o njoj. "Proveli smo dva mjeseca zajedno, na odmoru. Bila je fina, nježna...Nekad poput djeteta", rekla je Camilla.

Ove godine, 31. augusta, navršit će se 10 godina od tragične smrti Dodija al-Fayeda i princeze Diane koji su poginuli u automobilskoj nesreći u Parizu. Nesreću je skrivio njihov šofer Henri Paul koji je u trenutku nesreće imao nedozvoljen nivo alkohola u krvi.