magazin
2

Princ William iskreno o očinstvu, važnosti porodice i planovima za budućnost

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Princ William dao je vrlo iskren i emotivan intervju za BBC u kojem je govorio o očinstvu, važnosti porodice u svakom trenutku života i o onome što se nada da će postići kad postane kralj Engleske.

"Mnogo sam koncentrisan na ulogu oca. Ta uloga je za mene nova i imam veliku dužnost i odgovornost prema porodici. Želim da moja djeca budu dobri ljudi s idejom službe i dužnosti prema drugima", rekao je William, otac princeze Charlotte i princa Georgea.

William je dodao: "Ali ako nemam dovoljno vremena za djecu, onda moram brinuti za njihovu budućnost“.

Kraljevski par svojoj djeci želi pružiti normalan život i odgoj i ako je moguće, što dalje od reflektora.

"Volim svoju djecu na isti način kao i svaki otac i nadam se mali George isto misli za mene. Doći će vrijeme kada će oni shvatiti kako funkcionira ovaj svijet i kako se na najbolji mogući način uklopiti u njega. Sada samo trebaju živjeti normalno i sigurno, naravno uz stabilno okruženje“, rekao je William.

"Također mislim da je hitna pomoć zraka uloga vrlo važna za mene", rekao je William.

Princ William je odao priznanje svojoj baki, kraljici Elizabeti II, uoči njenog 90. rođendana. Budući kralj smatra da će imati mnogo više odgovornosti kada jednog dana postane kralj.

"Kada je kraljica odluči da nam nametne veće odgovornosti, ja ću biti prva osoba koja će ih prihvatiti. Tu je poredak sukcesije, a ja sam na dnu u ovom trenutku, tako da će vrijeme i prostor ponuditi sve. Mislim da je kraljevska dužnost izuzetno važna“ rekao je on.

U četvrtak će Williamova baka, kraljica Elizabetha, proslaviti 90. rođendan. "Mislim da je dužnost kraljice predanost drugima i da je to izuzetno važno za mene. To mi je vodilja za sve ostale stvari. Kraljica je fantastičan uzor kako se treba ponašati ", rekao je princ.

William koji rijetko govori o svojoj pokojnoj majci princezi Diani, ističe važnost uloge njegove bake nakon smrti majke.

"Nakon što sam izgubio majku veoma mlad, posebno je važno za mene da sam imao nekoga kao što je kraljica da se ugledam na njega i shvatim odgovore na neka od složenih pitanja“, dodaje William.