{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijedor: Sudbonosno "da" kolektivno izgovorilo 11 parova

S
14.9.2012. u 16:24
0
3
Prijedor: Sudbonosno "da" kolektivno izgovorilo 11 parova
0
Prijedor: Sudbonosno "da" kolektivno izgovorilo 11 parova
Foto: SRNA
Na trećem kolektivnom vjenčanju u Prijedoru sudbonosno "da" danas je izgovorilo 11 parova.
Čin vjenčanja obavili su matičar Milanka Stojnić i načelnik općine Prijedor Marko Pavić, koji je istakao da ova svečanost pokazuje da je Prijedor grad mladih i porodičnih ljudi.

"Nakon vjenčanja i sklapanja braka dolaze djeca, zato i učestvujemo u ovoj manifestaciji kao pokrovitelji da bismo stimulisali mlade da se žene i udaju, da rađaju djecu, kako bi Prijedor imao budućnost", rekao je Pavić.

On je najavio da će općina Prijedor i ubuduće podržavati ovu manifestaciju i to sa većim brojem mladenaca i da će nastojati da im što više pomogne kako bi kvalitetno započeli zajednički život.

Inicijator i koorganizator kolektivnog vjenčanja je Informativno-poslovni centar "Kozarski vjesnik“, čiji je direktor Zoran Sovilj naglasio da je zadovoljan što je općina prihvatila ideju o kolektivnom sklapanju braka pred čitavim gradom.

"I ove godine poslali smo lijepu poruku, ne samo o braku kao instituciji koju treba njegovati, već i o potrebi zajedničkog života svih ljudi", rekao je Sovilj.

Na ceremoniji u Pozorištu Prijedor, kojoj je prisustovao veliki broj Prijedorčana, rodbine i prijatelja, mladenci su dobili nagradu načelnika općine u iznosu od po 300 KM.

Također, imali su besplatno iznajmljivanje vjenčanica i bidermajera, svadbenu tortu, frizure, prigodnu muziku i koktel, fotografije i video-snimak vjenčanja, tako da su njihov trošak bile samo burme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: