U 90. godini
4

Preminuo idejni tvorac Spidermana Steve Ditko, jedan od najvećih strip autora ikada

Klix.ba
Steve Ditko
Steve Ditko
Idejni tvorac Spidermana Steve Ditko preminuo je u 90 godini. On je pronađen mrtav u svom stanu na Manhattanu u New Yorku, javljaju američki mediji.

Ditko je radio s kompanijom Marvel Comics 60-ih godina, a ideju za kreiranje lika Spidermana razradio je zajedno s izvršnim direktorom kompanije Stanom Leeom.

Ditko je zaslužan i za kreiranje lika Doctor Strange.

Lee je navodno želio kreirati superjunaka s moćima pauka, ali Ditko je ustvari kreirao Spidermanov plavo-crveni kostim i razradio karakter lika.

Ditko je Marvel Comics napustio 1966. godine nakon svađe s Leeom. On je potom otišao u DC Comics gdje je kreirao superjunaka The Creeper.

"Steve Ditko je jedan od najnevjerovatnijih kreatora u historiji stripa. On nam je pokazao kako u svakome od nas živi heroj. Pružamo naša srca njegovim voljenima i svima koji su ga poznavali", napisali su iz DC Comics na Twitteru nakon Ditkove smrti.

Steve je bio poznat po izbjegavanju medija kojima nikada nije želio davati nikakve izjave. Čak je odbio i da se pojavi u BBC-evom dokumentarcu "In Search od Steve Ditko" koji prati njegovu priču i njegov život.

Mnogi koji su imali priliku upoznati ga kažu kako je Ditko jedan od najvećih strip autora i tvoraca koji je ikada živio.