Preminuo grčki pjevač Demis Roussos, vlasnik hita "Forever and Ever"

Preminuo grčki pjevač Demis Roussos, vlasnik hita "Forever and Ever"
65
Klix.ba
26.1.2015. u 14:13
23
komentara
65

dijeljenja
Grčki pjevač Demis Roussos, koji je prodao više od 60 miliona albuma širom svijeta, preminuo je 68. godini, potvrđeno je iz Hygeia bolnice u Atini za BBC.
Roussos je bio najpoznatiji po hitovima iz 1970-ih i 1980-ih godina, među kojima su "Forever and Ever", "Goodbye" i "Quand je t'aime". Objavio je 17 solo albuma.

Bio je član progresivne rock grupe "Aphrodite's Child" s kojom je objavio tri albuma. Postao je slavan zahvaljujući seriji "Abigail's party" za koju je radio muziku.

Rođen je u Aleksandriji u Egiptu, gdje je i odrastao. Otac mu je bio Grk, a majka Egipćanka porijeklom iz Italije. Nakon što su izgubili sve, preselili su se u Grčku gdje je Demis započeo karijeru u 17. godini kada se priključio bendu "The Idols". Tu je upoznao kolegu za budući bend "Aphrodite's Child" Vangelisa.

Sa bendom "Aphrodite's Child" postigao je veliki uspjeh u Evropi 1960-ih godina, pogotovo u Francuskoj. Potom je započeo solo karijeru, a njegov hit "Forever and Ever" je bio na prvim mjestima top-lista širom svijeta.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...