Gorštak na salašu
4.2k

Preminuo Almedin Handanović, fotograf koji je kroz objektiv prikazivao ljepotu Sarajeva

Klix.ba
Foto: Instagram
Almedin Handanović, poznatiji pod pseudonimom Gorštak na salašu, preminuo je u 38. godini. Mnogi su se zahvaljujući njegovim fotografijama zaljubili u glavni grad BiH, a društvene mreže pune su emotivnih poruka njegovih pratilaca koje je ova vijest duboko potresla.

Almedin Handanović rođen je u Sanskom Mostu, a živio je i radio u Sarajevu. Ljubav prema fotografiji pokazivao je od ranog djetinjstva, a posljednjih nekoliko godina fotografijom se bavio profesionalno. U želji da ispriča priču o jedinstvenom duhu Sarajeva koji, kako je govorio, nikoga ne ostavlja ravnodušnim svakodnevno je fotografisao glavni grad BiH i njegovu okolinu.

"Živim u Sarajevu već deset godina, a duh ovog grada osjetio sam tokom prvih posjeta. To me je fasciniralo. Dok šetam od naselja Otoka do starog dijela grada i Baščaršije imam osjećaj da šetam kroz historiju cijele regije pa i šire. Historiju i multikulturalizam pokušavam prikazati svojim fotografijama", rekao je Handanović u intervjuu za SarajevoTimes.

S obzirom na to da je uglavnom fotografisao kada padne noć prozvali su ga i lovcem na noćnu svjetlost. Iza njega su ostale brojne fotografije kojima je zabilježio ljepotu Sarajeva i koje ostaju da svjedoče o njegovoj ljubavi prema glavnom gradu BiH.