Nakon skijaške nesreće
0

Preminula glumica Natasha Richardson

Sarajevo-x.com
Britanska glumica Natasha Richardson umrla je u srijedu u bolnicu u New Yorku od posljedica povreda mozga koje je zadobila u skijaškoj nesreći u Quebacu.

Pozorišna i filmska glumica i supruga slavnog glumca Liama Neesona u ponedjeljak je za vrijeme učenja skijanja na stazi za početnike dobila povrede glave te je prebačena u bolnicu u Montreal. Dva dana kasnije preminula je u 45. godini života.

"Liam Neeson, njegovi sinovi i cijela porodica skrhani su nakon tragične smrti njihove voljene Natashe. Zahvaljuju se svima na podršci i ljubavi i mole za privatnost", navodi se u saopćenju porodice Richardson.

Richardson je kćerka glumice Vanesse Redgrave i pokojnog režisera Tonyja Richardsona. Ona se udala za Neesona 1994., nakon što su zajednički nastupali u filmu "Nell" i imaju dva sina.

Richardson je dobila nagradu Tony za najbolju glumicu u 1998. za ulogu u mjuziklu "Cabaret". Također je glumila u filmovima "The Parent Trap" i "The Handmaid's Tale."

U januaru su Richardson i njena majka igrale ulogu majke i kćerke u koncertnoj verziji "Male noćne muzike", mjuzikla Stephena Sondheim-Hugh Wheelera, u Nokia teatru na njujorškom Times Squareu.