Priča o životu i smrti
65

Predstava "Mladi u doba korone" u subotu na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

Dž. L.
Predstava "Mladi u doba korone" bit će odigrana u subotu, 6. februara, s početkom u 19:30 sati na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Riječ je o koprodukcijskom projektu Studio Teatra i BNP-a Zenica koji je realizovan uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT. Režiju potpisuje Lana Delić, dok je autor teksta Mirza Begović. Autorsku muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović.

Foto: BNP Zenica
Foto: BNP Zenica

Predstava "Mladi u doba korone" govori o životu i smrti, o borbi i ratu s koronom, ali na jedan tragikomičan način. Predstava slavi život, mladost, ljubav i sreću. Puna je emocije i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Foto: BNP Zenica
Foto: BNP Zenica

Kako poručuju iz BNP-a, mladi ljudi bi trebali pogledati predstavu jer će se sigurno poistovijetiti s akterima na sceni, njihovim pričama koje su generacijske, dok bi roditelji trebali pogledati predstavu jer će na taj način sigurno bolje razumjeti kroz šta su prolazila i još uvijek prolaze njihova djeca. Odličan tekst, sjajna gluma i briljantno vođenje glumaca na sceni je garant dobre predstave.

Foto: BNP Zenica
Foto: BNP Zenica

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić.