Povratna 7 KM
17

Povodom koncerta Bijelog dugmeta pojačan autobuski prijevoz za Bjelašnicu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Manifestacija "Hajdemo u planine" bit će organizovana u subotu, 29. decembra 2018. godine, na Bjelašnici, a tim povodom će Centrotrans bus i GRAS organizovati vanredni prijevoz prema Bjelašnici s polazištem na Bentbaši.

Polasci su u 9:00, 11:00 i 13:00, a povratak u 15:00, 17:00 i 19:00. Usputne stanice za prijem putnika su: Marijin dvor (Alta), ispred zgrade BHRT-a, stajalište Nedžarići i Dobrinja (proširenje kod Merkatora).

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo će u subotu uvesti vanredni režim saobraćaja prema Bjelašnici zbog organizovanja manifestacije "Hajdemo u planine", javlja ZOI'84.

"Obavezno je pridržavati se putne signalizacije koja će biti vanredno postavljena za manifestaciju 'Hajdemo u planine' u okviru koje ZOI'84 organizuje koncert grupe Bijelo dugme", navodi se na zvaničnom Facebook profilu KJP ZOI'84.

Organizator je predvidio 11 parkinga uz napomenu da će autobusi Centrotransa prevoziti publiku od parkinga na Velikom polju (Igman) do Hotela Maršal i nazad, s obzirom na to da će od raskrsnice Grkavica do Babinog dola biti dozvoljen saobraćaj samo za vozila s odobrenjem.

"Za autobuse je predviđen parking koji se nalazi na odvajanju za Dejčiće (Preško polje) i bit će vidno obilježen, kao i svi parkinzi pripremljeni i uređeni za ovaj događaj", navodi ZOI'84.

Sva navedena stajališta će biti vidno obilježena nazivom manifestacije "Hajdemo u planine". Cijena povratne karte je 7 KM. Cijena prijevoza od parkinga na Velikom polju (Igman) do Babinog dola (razdaljina 3 km) će biti 2 KM.

JKP RAD je, kako se navodi, stavio na raspolaganje četiri "pauk vozila" koja će po nalogu policije uklanjati nepropisno parkirana vozila o trošku vlasnika. "Pauk vozila" su predviđena i za džipove, a i teža vozila.