magazin
14

Posjetite Winter Baazar u sklopu 6. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa i kupujte domaće

Klix.ba
Uz centralno mjesto održavanja 6. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa – park Hastahana, ne zaboravite posjetiti dodatnu lokaciju - Trg djece Sarajeva, gdje se odvija tradicionalni Winter Baazar u organizaciji Holiday Marketa i BBI Centra.

Na Trgu djece Sarajeva ispred BBI Centra postavljeno je 10 izložbeno-prodajnih drvenih kućica, načinjenih u Tvornici montažnih kućica (TMK) Krivaja - Zavidovići, identičnih onima koje su postavljene u sklopu 6. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa u Hastahani.

U ovim lijepim kućicama možete pronaći male domaće poduzetnike, kupiti autentične praznične poklone, provjerene prehrambene proizvode, dodatke prehrani, odjevne predmete, suvenire, ukrase za dom. Sve kućice su priključene na elektrodistributivnu mrežu, a u svim je osigurano i grijanje.

Među malim domaćim poduzetnicima koji se nalaze na Winter Baazaru su:

BH Crafts - Kupovina sa svrhom. U ponudi su ručno rađena pletiva bosanskohercegovačkih žena, uključujući kape, šalove, rukavice, priglavke, džempere, igračke, ukrase za novogodišnje jelke, čarape, i za male i za velike.

Art Design – izvrsno rađen decoupage na dekorativnim predmetima, kao što su ogledala, stolice, češljevi, četke, šamrlice i prekrasne slike Seada Bostana.

Ilum – Knjige raznih tematika (uključujući i religijske tekstove).

Bee Yapa – Izvrsni med iz okoline Sanskog mosta sa mnoštvom neobičnih okusa kao što su med sa čokoladom, đumbirom, narandžom…

Slatka Varoš - Suhi praznični kolačići svih okusa i veličina.

Halilović – Autentični bh. med iz pčelinjaka iz okoline Sarajeva.

Aries - Razni novogodišnji suveniri, memoribilia, ukrasne čaše i šolje, specifično pravljene sa individualiziranim porukama.

Na Trgu djece Sarajeva možete pronaći i BS Cobra, stand FK Željezničar i Domino’s. Uživajte u kupovini domaćih proizvoda.