magazin
0

Poništen nalog za hapšenje Gerea u Indiji

Sarajevo-x.com
Indijski vrhovni sud poništio je nalog za hapšenje holivudskog glumca Richard Gerea povodom njegovog obscenog ponašanja, objavio je BBC.

Prošle godine izdan je nalog za hapšenje Gerea nakon što je u javnosti zagrlio i poljubio bolivudsku glumicu Shilpu Shetty.

Gere uskoro planira posjetiti Indiju i njegov odvjetnik je uputio žalbu sudu kojom bi se poništio nalog za glumčevo hapšenje. Richard Gere je najprije reagovao tako što je odbacio navode o njegovom ponašanju kao besmislicu da bi se kasnije izvinio za nanošenje uvrede glumici.

Glumcu, zvijezdi kultnog filma “Zgodna žena”, je odobren ulazak u zemlju. Sudac Vrhovnog suda u Indiji, KG Balakrishan je izjavio da se ovim činom konačno završava ova priča. Uz to je dodao kako sud vjeruje da su ovakve pritužbe na ponašanje slavnih glumaca frivolne i da samo pune stranice jeftinih publicističkih novina.

“Ovakve pritužbe su, između ostalih, krive za lošu reputaciju Indije”, sud je izvijestio, a prenosi BBC.

Sud zapadne pokrajine Rajasthan izdao je nalog za hapšenje Gerea zbog grljenja glumice Shetty na manifestaciji u svrhu promovisanja humanitarne pomoći u New Delhiju. Na sudu se i glumica trebala pojaviti kako bi opovrgnula navode da nije pružala otpor Gereu dok ju je grlio.

Shetty je postala poznata po učešću na reality TV showu “UK`s Celebrity Big Brother”, gdje je bila žrtva rasističkih napada i uvreda.