|

Ponajbolji plesači iz BiH nastupaju u Zetri 26. aprila

Ponajbolji plesači iz BiH nastupaju u Zetri 26. aprila
8
Klix.ba
18.4.2019. u 14:22
14
komentara
8

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Ulični ples uz 1 na 1 plesne borbe, nepredvidive muzičke podloge, glasanje publike i plesnu jedinstvenost to sve zajedno čini Red Bull Dance Your Style.
Bosna i Hercegovina ima čast da u prvoj godini postojanja novog plesnog takmičenja bude među 30 zemalja koje svoje predstavnike šalju na kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, koje se ove godine održava u Parizu. Takmičenje se održava u petak, 26. aprila od 22:00 sati u posebno preuređenoj Zetri na zajedničkom eventu Red Bull Dance Your Style i Brown Sugar RnB Special Editon.

Ovo je koncept plesnih borbi, u kojem je naglasak stavljen na spajanje ljudi kroz ples, muziku i izvedbu, te na taj način ponovo kreira izvornu atmosferu i osjećaj iz kojeg su proizašle sve vrste uličnog plesa.

Takmičenje je mješani all-style (1 na 1) battle, u kojem mogu nastupati plesači iz bilo koje discipline uličnog plesa. Ovaj otvoreni format znači da je svaka bitka razmjena raznolikih i mnogobrojnih stilova koji postoje u uličnom plesu. Publika će vidjeti breaking, hip-hop, popping, house, locking i druge stilove plesa. Takmičari se bore 1 na 1, baš kao i na zabavama iz prošlosti.

Što se tiče muzike, DJ će u svakoj rundi zavrtiti dobro poznate komercijalne trake, izabrane žanrovski nasumično, kako bi se testirala raznovrsnost i sposobnost plesača da se prilagodi raznim ritmovima. Ovo znači da takmičari moraju biti spremni plesati na sve, od pop ili rap muzike, do garage i old-school klasika, kao i trenutno aktuelnih hitova. Red Bull Dance Your Style naglašava ples uz muziku koju publika poznaje i voli.

Publika također igra ključnu ulogu za ishod svake borbe. Ovaj plesni event nema stručni žiri niti sudije koje odlučuju, već se pobjednik bira glasanjem publike. U ovom takmičenju akcenat je više stavljen na performans i sposobnost pravljenja dobre zabave, nego na tehničke aspekte određenog stila.

Dajući publici priliku da odlučuje, plesači su slobodni da oslobode potpuni potencijal svoje osobnosti i karaktera, što znači da na kraju pobjedu odnosi ona ili onaj koji osvoji srca publike svojom jedinstvenošću.

Bh prvak će osim slave dobiti od BUZZ-a nagradni vaucher od 500 KM, a svi polufinalisti dobijaju kartu za nastup u Zagrebu na regionalnom takmičenju gdje će se sa regionalnim plesačima boriti za kartu za Svjetsko finale u Parizu.

Ponajboljih osam plesača iz BiH koji su dobili poziv dolaze iz Mostara, Tuzle, Banja Luke i Sarajeva. Među pozvanim se nalaze i dvije djevojke. Red Bull Dance Your Style će specijalnoj ediciji Brown Sugar RnB dati poseban kvalitetni plesni momenat. Uz posebno, za tu priliku, uređenu Zetru, može se očekivati još iznenađenja za ovu posebnu noć za pamćenje.

Ulaz na ovaj združeni event je sa pozivnicama, a limitiran broj ulaznica od 5 KM (Early bird) su već u prodaji, dok će puna cijena biti 10 KM. U obadvije ulaznice je uključena jedna konzumacija. Karte se mogu kupiti u sistemu Kupikartu.ba i na prodajnom mjestu na Skenderiji u Sarajevu.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...