Šest kategorija
667

Polovinom decembra zakazana godišnja dodjela nagrada za inovativne nastavnike/ce u BiH

E. Sk.
Pobjednicima slijedi novčana nagrada u iznosu od 1.000 KM
Pobjednicima slijedi novčana nagrada u iznosu od 1.000 KM
U povodu 20 godina od početka rada u BiH, COI Step by Step je u 2016. pokrenuo inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice i stručne sradnike i saradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.

Ove godine ceremonija dodjele nagrada pod nazivom "Nastavnici su važni" planirana je u drugoj polovini decembra i bit će omogućena u skladu s preporukama nadležnih tijela s obzirom na pandemiju koronavirusa.

Od ove godine, zahvaljujući naporima Centra za obrazovne inicijative Step by Stepa i Zajednice inovativnih nastavnika/ca, dodjeljuje se 60 nagrada u 6 kategorija.

"Vjerujemo da svi koji čine školsku zajednicu igraju nemjerljivu ulogu u životima djece. Za razliku od prethodne četiri godine, kada smo dodijeljivali nagradu u 5 kategorija, ove godine uvedena je dodatna 6. kategorija za direktore/direktorice obrazovnih ustanova na svim nivoima odgoja i obrazovanja", poručuju organizatori ceremonije.

Pobjednici/e u svih šest kategorija dobijaju plaketu Najinovativniji nastavnik/ca u svojoj kategoriji i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 KM.

Osim toga, svi nominovani nastavnici i nastavnice dobijaju specijalne plakete, priznanja i prigodnu nagradu.

Cilj dodjele godišnje nagrade je prepoznati i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice u organizaciji COI Step by Step bit će održana peti put.

Priče o prošlogodišnjim dobitnicima i dobitnicama će biti prikazani u okviru ceremonije dodjele ovogodišnjih nagrada. Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice u Bosni i Hercegovini najvrijednije je priznanje među edukatorima i edukatoricama na svim nivoima obrazovanja.