Novi Sad
0

Policija spremna za očuvanje reda i mira na Exitu

SRNA
Foto: Exit
Foto: Exit
Novosadska policija saopštila je da je u potpunosti spremna da očuva javni red i mir tokom trajanja muzičkog festivala "Exit 09", iako će se na Petrovaradinskoj tvrđavi tokom četiri dana okupiti između 150.000 i 200.000 uglavnom mladih ljudi iz Srbije i inostranstva.

"Policijska uprava u Novom Sadu i ove godine će preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na očuvanju javnog reda i mira i pune lične i imovinske sigurnosti učesnika, gostiju, kao i svih ostalih posjetilaca", navodi se u saopštenju.

Policija apeluje na učesnike i goste da poštuju propise zemlje domaćina festivala "Exit", kao i na građane da svojim postupcima i ponašanjem pomognu policiji da bi i ovogodišnji "Exit" protekao u najboljem redu i opravdao status najznačajnije manifestacije ove vrste u jugoistočnoj Evropi.

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Steven Wordsworth darovao je juče novosadskoj policiji novu Škodu Fabiju, kao podršku njegove države izvršenju zadataka u vezi sa "Exitom" i zbog činjenice, kako je naveo, da će jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi ove godine posjetiti čak 9.000 mladih Britanaca.

Na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi sutra počinje "Exit 09", koji će trajati do nedjelje, 12. jula.

Predviđeno je da na 22 festivalske bine na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupi više od 500 izvođača, a među njima i najveće srpske i svjetske muzičke atrakcije.