Blagdanski dekor
0

Pogledajte kako izgledaju sarajevske centralne ulice ukrašene povodom Kurban-bajrama

B. R.
Titova ulica (Foto: Vlada KS)
Titova ulica (Foto: Vlada KS)
Povodom Kurban-bajrama ukrašene su sarajevske centralne ulice - Titova i Ferhadija.

Kako su saopćili iz Vlade Kantona Sarajevo, na inicijativu kantonalne vlade i Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša danas su postavljene svjetleće dekoracije u obliku kugli.

Ukrašavanje centralnih gradskih ulica izvršeno je povodom predstojećeg Kurban-bajrama, a s ciljem upotpunjavanja i naglašavanja praznične atmosfere, poručili su.

Ukupno je postavljeno 27 svjetlećih dekoracija, a njihovu montažu su po nalogu resornog ministarstva izvršili uposlenici preduzeća Park.

U ulici Maršala Tita, na dijelu od Vječne vatre do Trga djece Sarajeva, postavljeno je, kako su naveli, 20 dekorativnih elemenata, te u ulici Ferhadija još sedam.

Kako je istakao resorni ministar Enver Hadžiahmetović, ovo je jedan od načina da se građanima Kantona Sarajevo islamske vjeroispovijesti uljepša doček njihovog najvećeg blagdana i najdražeg gosta - Bajrama.

Svjetlosne dekoracije uključene su večeras, istovremeno s početkom rada ulične rasvjete, čime se također značajno doprinijelo ljepšem izgledu centralnih ulica glavnog grada, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.