Pogledajte fotoreportažu iz Singapura - Lavljeg grada

Pogledajte fotoreportažu iz Singapura - Lavljeg grada
31
Klix.ba
11.11.2013. u 21:00
17
komentara
31

dijeljenja
Pogledajte fotoreportažu iz Singapura - Lavljeg grada Foto: Miljan Kenjić
Fotoreporter Miljan Kenjić snimio je sjajnu fotoreportažu iz dalekog Singapura koju objavljujemo u saradnji s portalom Fotografija.ba.
Republika Singapur je grad-država koja se nalazi u Jugoistočnoj Aziji na krajnjem jugu Malajskog poluostrva 137 kilometara južno od Ekvatora i čine je 63 ostrva. Singapur 1826. godine postaje Britanska kolonija, a nakon Drugog svjetskog rata i okupacije Japana 1963. godine stiče nezavisnost. Lavlji grad, odnosno Singapur na malajskom, ima populaciju od 5.300.000 stanovnika, pretežno Kineza, Malezijaca, Indijaca i Evropljana.

"Tijelo ribe predstavlja iskonski Singapur, kada je on bio ribarsko selo po imenu Tamasek što na javanskom znači morski grad, dok lavlja glava predstavlja orginalno ime Singapura. Odatle se pruža prelijep pogled na cijeli zaliv, hotel Marina Bay Sands, downtown i Atrscience muzej, što me natjeralo da napravim pauzu u obližnjem kafeu i uživam u pogledu na ovaj predivni grad iz totalno drugačije perspektive koju je moguće vidjeti samo na turističkim razglednicama i fotografijama", zapisao je Miljan Kenjić autor reportaže.

[VSLIKA HREF="http://fotografija.ba/wp-content/uploads/2013/11/Lavlji_grad_by_Milan_Kenjic.pdf"]1[/VSLIKA]

Klikni na sliku da vidiš fotoreportažu

Ukoliko želite objaviti svoju priču u ovoj rubrici javite se na [email protected]. Ranije objavljene fotogalerije možete pogledati ovdje.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...