Promocija ronjenja
25

Podvodna izložba skulptura na Olimpijskom bazenu Otoka

Klix.ba
Klub podvodnih aktivnost Explorer iz Sarajeva u saradnji sa Olimpijskim bazenom Otoka 26. marta 2017. organizuje drugu Podvodnu izložbu skulptura.

Cilj ove neobične izložbe jeste promocija ronjenja kao rekreativne i sportske discipline, upoznavanje posjetitelja sa osnovama ronjenja, opremom, procesom obuke i na neki način regrutovanje novih članova.

Na izložbi će biti predstavljene metalne skulpture i figure ronioca Zlatana Hamamdžića i radovi grafičke dizajnerke Une Čardžić. Zlatanu je ovo druga izložba dok Una iza sebe ima nekolicinu izložbi od kojih izdvaja izložbu "Svijet koji ne reaguje" u Barceloni 2015. godine kada je dobila nagradu za najbolje postavljen i prezentiran rad.

"Mnogi nas pitaju zašto je izložba podvodna i na koji način promoviše ronjenje. Odgovor je zato što svim posjetiocima koji dođu i imaju želju da naprave zaron, bez obzira na iskustvo, dajemo jedinstvenu šansu dožive novo iskustvo i u paru sa našim instruktorima naprave svoj prvi probni zaron te na taj način pogledaju skulpture i fotografije u postavljene u bazenu. Napominjemo posjetioce koji planiraju roniti da je potrebno donošenje standardne lične opreme za bazen dok će ostalu opremu dobiti na licu mjesta. Ovim putem želimo i da se zahvalimo proizvođaču ronilačke opreme Scuba Pro na donaciji opreme za izložbu", poručili su organizatori.

Izložba je otvorenog tipa te je moguće će posjetiti u periodu od 12 do 15 sati.