{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Početna cijena pisama princa Charlesa 28 hiljada eura

S
7.3.2009. u 13:35
0
1
Početna cijena pisama princa Charlesa 28 hiljada eura
0
Početna cijena pisama princa Charlesa 28 hiljada eura
Ljubavna pisma koja je pisao princ Charles bivšoj djevojci Janet Jenkins, stavljena su na aukciju, na internet stranici eBay, pišu britanski mediji. U pismima se najviše govori o prinčevim strahovima, o tome kako smatra da će se oženiti pogrešnom osobom, te o njegovom odnosu s novinarima.
Šest pisama koja je princ od Walesa posvetio Janet Jankins pisana su između 1976. i 1980. godine. Charles je upoznao Janet dok je ona radila u britanskoj ambasadi u Montrealu.

U pismima se govori o strahovima budućeg kralja, o tome kako smatra da će oženiti pogrešnu osobu, te o njegovom odnosu s novinarima. Početna cijena pisama na online aukciji iznosi 28 hiljada eura.

U jednom od pisama između ostalog je napisano: "Kada bismo se nas dvoje pojavili skupa u javnosti, novinari bi nas odmah okupirali i to bi bilo užasno".

Također, na sedmoj stranici jednog pisma koje je napisano na zvaničnom Windsor Castel papiru piše: "Moja nova sekretarica je užasnuta time što viđa djevojke u mojoj hotelskoj sobi za vrijeme posjeta drugim državama".

"Moram se što prije oženiti i tek tada će se svi ovi ljudi oko mene malo opustiti", napisano je u jednom od pisama.

Inače, kao najstariji sin britanskog monarha, princ Charles je prijestolonasljednik trona Ujedinjenog Kraljevstva i tronova petnaest ostalih kraljevstava Commonwealtha. Kao britanski prijestolonasljednik nosi titulu princa od Walesa (tradicionalnu englesku prijestolonasljedničku titulu) i titulu vojvode od Rothesaya (tradicionalnu škotsku prijestolonasljedničku titulu).

Ako naslijedi tron nakon 18. septembra 2013. godine, bit će najstariji nasljednik trona u historiji britanske monarhije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: