Ususret praznicima
62

Počelo postavljanje šarolikih prazničnih štandova u centru Sarajeva

Piše: M. N.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Prednovogodišnja atmosfera sve više se osjeća u sarajevskoj Ferhadiji i ostalim dijelovima općine Stari Grad koja je nedavno dobila praznično ruho. Danas je počelo i postavljanje prazničnih štandova na kojim se mogu kupiti pokloni i paketići za predstojeće praznike.

Kao i svake godine, stolovi su postavljeni pored Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, a ponuda je šarolika. Svojim uređenjem, stolovi doprinose sjaju koji Ferhadija poprima navečer kada se popale sve ukrasne lampice.

Ove sedmice počinje i "Starogradska bajka" koja će biti održana na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović. Na centralnom dijelu trga bit će postavljeno veliko klizalište koje će u navedenom periodu građani moći koristiti potpuno besplatno, a na Trgu će biti i brojni drugi sadržaji. Bit će montirane i drvene kućice u kojima će biti raznovrsna ponuda: hrana, piće, suveniri, fan-shop, ljekoviti proizvodi, promotivni materijali...

Vikendima su planirani programi za najmlađe uz druženja s maskotama i klaunima, face painting te organizacija tzv. porodičnog dana, prezentacije, degustacije, druženje s poznatim sportistima, glumcima itd. Program će trajati dva mjeseca.