Otvorena zimska sezona
171

Počelo popularno Šankanje na Vlašiću, očekuje se i dolazak članova Predsjedništva BiH

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Na travničkoj planini Vlašić danas je zvanično otvorena zimska sezona i manifestacija Šankanje koja će u tri dana, prema očekivanjima organizatora, okupiti više od 10.000 posjetilaca.

Vlašić je spreman, ski-staze već danima se dovode do savršenstva kako bi primile skijaše koji će ovog vikenda uživati u zimskom ugođaju i koncertim događajima koje je osigurao Sol Azur u sklopu jednog od najvećih zimskih festivala u regionu - Šankanja.

Predstavnik marketing sektora Sol Azura Adnan Baručija za Klix.ba je kazao da su u sklopu ovogodišnjeg Šankanja za posjetioce i ljubitelje elektronske muzike pripremili poseban stage na kojem će nastupiti regionalni i bh. DJ-evi.

"S obzirom na broj ljubitelja elektronske muzike u Bosni i Hercegovini te pravac u kojem se kreće naš festival, s našim partnerima smo odlučili napraviti 'Burn stage' – gdje će zabava biti zagarantovana.", kazao je Baručija.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Najveća zabava očekuje se večeras poslije 22 sata kada će biti upriličen veliki vatromet i koncert Lapsus benda, Slađane Mandić & Ćao benda te Popa & Španca.

U Burn stageu zabava počinje u 22 sata i trajat će do 5 sati ujutro.

U subotu je tokom dana planirana zabava za najmlađe uz podjelu paketića i predstavu za djecu, a bit će upriličene i igre bez granica. U Sol Azur areni nastupit će Haris Džinović, Ćao Band te Pop & Španac.

Među svim posjetiocima sutra se očekuje i dolazak člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, koji je tradicionalni gost Šankanja, a saznajemo da je za subotu najavljen i dolazak drugog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, dok mogući dolazak Milorada Dodika niko nije mogao potvrditi.

Predsjednik Udruženja skijališta Srednja Bosna Goran Šarić je kazao da su sva skijališta spremna i da očekuju bolju sezonu nego je to bilo prošle godine.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miroslav Matošević je kazao da danas zvanično počinje zimska sezona na skijalištima Brusnica i Vlašić, dok sutra staze otvaraju Busovačka planina i Raduša.

"Ovim zvaničnim otvorenjem započinjemo zimsku turističku sezonu. Zvanično otvorenje nam je skromno, ali večeras i narednih dana nas očekuje pravi spektakl i zabave. Uživat će svi, kako najmlađi tako i stariji. Počinjemo gastro manifestacijom, a sutra ćemo imati Djeda Mraza i paketiće za svu djecu koja se zateknu na Vlašiću. Šankanje radi jednu kvalitetnu zabavu, napravili smo kombinaciju javnog i privatnog partnerstva koje odlično funkcionira", kazao je Matošević.

I ove sezone očekuju veći broj gostiju nego protekle, a s obzirom na sve veći broj gostiju iz Hrvatske za otvorenje zimske sezone zainteresirali su se i regionalni mediji koji su danas posjetili Vlašić.