magazin
82

Počela prodaja ulaznica za mjuzikl za djecu i odrasle "DJ Šampinjon: Vrh svijeta"

U četvrtak je počela prodaja pojedinačnih ulaznica po cijeni od 10 KM za prvi bh. mjuzikl za djecu i odrasle "DJ Šampinjon: Vrh svijeta" na portalu www.kupikartu.ba za četiri gala premijere zakazane za 17., 18., 24. i 25.januara u BKC, Sarajevo.

Zbog velikog interesa, ulaznice su već od danas i na blagajni BKC te ih možete nabaviti svaki dan od 10 do 17 sati osim nedjelje.

Tokom dana u ponudi će biti i određeni broj "Family Pack" ulaznica - radi se o karti po cijeni od 35 KM koja vrijedi za četiri osobe.

Pripreme za igranje četiri sarajevske premijere u završnoj su fazi, a svakodnevno ih prati supervizor mjuzikla Matej Škorjak.

Osim velikog interesa medija, brojni prijatelji i gosti prate probe, a u četvrtak su u dvoranu BKC navratili glumac i reditelj Branko Đurić Đuro i scenarista popularnih TV serija Feđa Isović u pratnji Nedima Babovića koji je i jedan od specijalnih gostiju mjuzikla.

Podsjećamo, autor i reditelj prvog BH mjuzikla za djecu i odrasle je Muharem Vojniković Muha koji tumači čak četiri uloge, DJ Šampinjon je Tina Dervišević, Sarfo Sarfandžani sjajni tuzlanski glumac Elmir Krivalić, a u dvostrukoj ulozi Pčelice i Dobre vile je Mirela Laković Lela. Specijalni gost mjuzikla, između ostalih, je i Dino Šaran, frontman benda Letu štuke.

Mix i mastering svih songova uradio je Alan Omerović, dizajn i vizuelni identitet predstave Mirza Pašalić, kostimografiju Sanja Džeba, oficijelni fotografi mjuzikla su Dado Veron i Alen Hadžić, a predstava se radi u koprodukciji SARTR-a i PassLine.