Planiranli i ranije
11

Playboy obustavlja štampanje magazina zbog koronavirusa

DP
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Playboy, jedan od najpoznatijih magazina na planeti, više neće izlaziti u printanom izdanju. Ovo je najradikalnija odluka otada je Playboy osnovan.

Proljetno izdanje koje će se na kioscima naći za tjedan dana, bit će posljednje izdanje u 2020. godini. Možda i posljednje štampano izdanje ikada.

CEO Playboya, Ben Kohn istaknuo je da odluka o obustavljaju magazina poznatog magazina nije došla naglo. Uprava već neko vrijeme želi da Playboy postane isključivo digitalni časopis, a da je širenje koronavirusa samo ubrzalo taj proces.

"Budući da je ubrzano širenje pandemije poremetilo produkciju sadržaja i lanac opskrbe, svima je postalo jasno da je sada pravo vrijeme da se Playboy prebaci s printanog na digitalno izdanje. Želja je da Playboy svakog dana zadovoljava potrebe čitatelja, a ne samo na svaka tri mjeseca. Mediji se stalno mijenjaju, a printano izdanje dolazi u ruke samo jednog dijela fanova", istaknuo je Kohn.

Kohn je dodao da će 2021. godine nastaviti s printanjem posebnih izdanja jer je Playboy počeo kao printano izdanje i to je dio njegove historije.

Magazin je 2016. godine prestao objavljivati fotografije potpuno golih žena jer je internetska pornografija napravila da taj tip fotografija postane staromodan i dosadan.

Pored toga, smatrali su da će bez tih fotografija magazin privući više oglašivača, kao i da će zauzimati bolje mjesto na novinskim štandovima. Nekoliko mjeseci prije svoje smrti, Hugh Hefner promijenio je mišljenje i vratio golotinju u Playboy.