magazin
0

Peter Gabriel & New Blood Orchestra 3D - samo jednu noć u kinu

Klix.ba
Alternativni sadržaji u jesenjoj šemi kino dvorana Family Centra Ekran započinju u petak 18. oktobra 2013. godine spektakularnom projekcijom "Peter Gabriel & New Blood Orchestra 3D", koja će se desiti samo jednu noć.

Legendarni Peter Gabriel se vraća sa novom vrstom inovativnih i vizionarskih performansa za koje je poznat. Sniman u 3D i HD u martu 2011., na rasprodanom londonskom Hammersmith Apollo, sa višestrukim video ekranima, praćen orkestrom od 46 članova, i bendom u cjelosti, Gabriel izvodi selekciju novih i bezvremenskih hitova uključujući i "Don’t Give Up", "Red Rain" i "In Your Eyes". Gabrielovi koncerti su uvijek gozba fantazije i kreativnosti – ovdje je dao sve od sebe.

Noć predvodi pregršt cover verzija s prošlogodišnjeg "Scratch My Back" projekta (Radiohead and Arcade Fire). Kako bilo New Bloodov primarni zadatak je bio prezentovati Peterove pjesme uz orkestralnom okruženju odabrane iz njegove solo karijere kao što je Sledgehammer i Biko. Odustajanjem od tradicionalnog rokerskog oružja – bez gitara, basa ili bubnjeva – tekstovi su bili ogoljeni, dobijajući novo značenje tokom godina.

Jesenja šema alternativnih sadržaja nastavlja se već 8. novembra kada nas očekuje remastering još jednog koncerta koji će bh. publika moći doživjeti samo jednu noć u visokoj rezoluciji i odličnim 5.1. surround zvukom samo u kino dvoranama Family Centra Ekran: "Queen – Hungarian Rhapsody: Live In Budapest 1986".