magazin
18

Petar Božović igra predstavu za pomoć Jadranki Stojaković

Anadolija
Glumac Petar Božović odigrat će predstavu u subotu u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjoj Luci, a sva prikupljeni novac biće proslijeđen za liječenje kantautorke Jadranke Stojaković.

Cijena ulaznice je 10 KM, a Božović je objasnio da će izvesti "koktel" različitih tekstova monodrama od Njegoševe "Luče mikrokozma", Bećkovićevih monodrama "Reče mi jedan čoek", "Ćeraćemo se još", "Kad budem mlađi" i dva izvoda iz satira Vuke Bezarevića i Zorana Kopitovića.

"Pozivam publiku da dođe da zajedno zapjevamo 'Sve smo mogli mi', da smo bolji bili", kazao je Božović.

Ispričao je kako je Jadranku upoznao davno, otišli su u Beograd istim avionom, ujutro s sjedili u kafani Grmeč.

Petar Božović (Foto: Anadolija)
Petar Božović (Foto: Anadolija)

"Ona je išla dalje i sjećam se da mu je mahnula iz Makedonske ulice i ja njoj. Od tada se nikada više nismo vidjeli. Prilikom moje posjete njoj u Petrićevcu podsjetio sam je na to i ne znam kako, i ona se sjetila. Ono što je njena muzika i njena toplina koja svakog osvaja, čini da ne morate da je poznajete lično, kao da je znate, ona postaje dio vašeg života", kazao je Božović.

Jadranka Stojaković boluje od neizlječive amniotrofične lateralne skleroze, a Božović ju je posjetio u Socijalno-gerijatrijskom centru "Ivan Pavao Drugi" u Banja Luci.

"Organizujemo to da bi se odužili i zahvalili Jadranki za sve one trenutke lijepe koje smo imali uz njenu muziku i koje ćemo imati", rekao je Božović, napominjući da to nije ništa veliko, ali da je od materijalnog momenta veći ljudski, odnosno podsjećanje da neko na nju misli.

Naveo je da je možda trenutak "da prizovemo one koji su u većoj mogućnosti nego mi da joj možda trajnije riješe ove probleme koji zahtijevaju duže liječenje i materijalne troškove".

Na pitanje novinara da li će za liječenje Jadranke Stojaković igrati i u drugim gradovima: Sarajevu, Beogradu, Zagrebu odgovorio da ako ga pozovu hoće sa radošću."Doći ću i Sarajevo da odigram isto tako", dodao je Božović, prisjećajući se da je nekada bio kao građanin Sarajeva.

Govoreći o Banjoj Luci rekao je da se tu osjeća kao u svojoj kući, onako kao što se nekad osjećao u Crnoj Gori i u Beogradu.