Osvještavanje mladih ljudi
30

Party pod gas maskama u Zenici

Klix.ba
Zenički DJ ili kako se naziva multimedijalni artist Edin Gazic a.k.a. G. Edd odlučio je da na svojoj svirci, koju će organizovati u subotu 8. decembra, osvijesti mlade ljude o zagađenju u Zenici.

Ovo će biti jedan veoma neobičan ali zanimljiv događaj, naime u zeničkom Room-u 2 & Jazz club-u u Zenici bit će održan 1. event pod gas maskama, a idejni tvorac Edin Gazić ističe kako cilj događaja nije prozvati pojedinca.

"Ovaj event nema nikakav politički interes, nije cilj da se neko imenuje kao odgovorno lice i onda da ga prozivamo. Želimo da probudimo mlade po ovom pitanju zagađenja u gradu i da zajedno pošaljemo "sliku" situacije u Zenici. Sama ideja o organizaciji ovog eventa, jednostavno smatrao sam je svojom građanskom dužnosti da uradim nešto, a onda mi je prijatelj dao ideju kako to mogu realizovati.", kazao je Gazić za Klix.ba

Gazić je još pozvao sve Zeničane koji žele dobru zabavu da se odazovu ovom eventu i da ponesu gas masku, a ako nemaju, dobit će je na ulazu u Room 2 pred početak eventa pod maskama.