magazin
0

Papaya pleše u ritmu trance muzike

Klix.ba
Velikani trance elektronske scene proteklih su dana zavladali Papayjom. Na centralnoj pozornici predstavili su se DJ Omnia, W&W, Arty i Orjan Nilsen, a brojni zaljubljenici trance elektronske scene večeras će prvi put čuti i First State te Aly&Fila.

Ljubitelji trance i progressive muzike proteklih su dana u Papayji imali priliku uživati u muzici vodećih DJ-eva svijeta elektronske scene. Beach Odyssey festival u srijedu je otvorio predvodnik mlade generacije trance DJ-a - Omnia. Nakon nedavnog nastupa u zagrebačkom klubu Mansion ponovo je posjetio Hrvatsku i prvi put zasvirao na centralnoj pozornici 25. kluba svijeta.

“Hvala svima na nezaboravnoj večeri. Stvarno sam uživao, ne samo u nastupu koji je bio nezaboravan, nego i u divnim ljudima i gostoprimstvu. Čuo sam sve najbolje o Papayji i zaista mogu reći da sam se sjajno zabavio, a posebno mi je drago vidjeti koliko mladih ljudi ovdje dobro poznaje našu scenu i iskreno uživa", izjavio je mladi DJ Omnia.

Prvu večer Beach Odyssey festivala zatvorio je energični trance dvojac W&W. Drugog su dana brojni posjetitelji novaljskog kluba prvi put vidjeli nastup ruskog DJ-a i producenta Artyja te norvešku zvijezdu Orjana Nilsena, koji je sa hiljadama rasplesanih gostiju dočekao zoru.

U muzičkoj odiseji uživali su i modna dizajnerica Anamarija Asanović, koja je na Pag doputovala u društvu prijateljica, vaterpolisti Marko Pavičić i Ivan Capan, ljepotica Jelena Denona te brojni drugi.

Večeras nas očekuju nastupi još dva sjajna muzička imena – First State talentirani je Holanđanin Sander van Dien, koji će zatvoriti festival u Papayji uz Aly&Fila, egipatski trance duo koji prvi put stiže u Hrvatsku.

Iz ovogodišnje bogate festivalske ponude Papayje izdvajamo:

  1. juli - DJ Mag Sunrise Festival s gostovanjima Hardwella, Nari & Milani i dr.
  2. august - Coocon Heroes s gostovanjem Sven Vatha i dr.
  3. august - Justice
  4. august - Bingo Players
  5. august - Paul Kalkbrenner
  6. august - Sonus festival s gostovanjima Ricardo Villalobosa, Loco Dice, Luciana i dr.