Zanimljiv sadržaj
42

Otvoren Jaffa Fun Park u sarajevskom parku Hastahana, započele projekcije i svirke

Klix.ba
Manifestacija "Ljeto u parku – Hastahana", koja u sarajevskom parku Hastahana traje sve do 15. septembra, ponudila je u petak 10. augusta niz zanimljivih sadržaja svojim brojnim posjetiteljima.

U krajnjem istočnom dijelu parka jučer je, uz nastup DJ-a i animatora sa radom započeo "Jaffa Fun Park", prostor namijenjen zabavi najmlađih, gdje će se do kraja manifestacije "Ljeto u parku – Hastahana" vikendom dešavati programi za djecu.

Jučer je održana i prva filmska projekcija u sklopu Kina u parku by Vegeta Natur. U čarobnoj atmosferi mini kina na otvorenom ljubitelji „sedme umjetnosti“ uživali su u filmskom klasiku "Casablanca".

A u Carlsberg Beer Gardenu sinoć su održane dvije svirke u sklopu programa Carlsberg Beer Garden Special. Za zagrijavanje gostiju bio je zadužen Saša Ćirić, a u glavnom programu nastupila je grupa The Babe Barbarella ESFF Band.

I danas se najmlađi mogu zabaviti u "Jaffa Fun Parku", ali i sa brojnim drugim sadržajima koje nudi park Hastahana.

Kino u parku by Vegeta Natur traje tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, a večeras u 21 sat je na programu projekcija kultnog američkog mjuzikla Singin' in the Rain iz 1952. godine.

Od 21 sat započinju programi i u Carlsberg Beer Gardenu. Prvo će nastupiti duo Dženita i Fajo, dok će od 23 sata publiku zabavljati odlični Film music orkestar iz Zagreba, na čijem repertoaru se nalaze poznate pjesme korištene u domaćim i stranim filmovima.