Miran odlazak
44

Otkriven uzrok smrti 20-godišnjeg Disneyjevog glumca Camerona Boycea

L.K.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Mladi glumac Cameron Boyce bio je zvijezda Disneyjevih filmova i serija, a svijet je napustio jučer rano ujutro. Do tada je bilo poznato da je uzrok smrti napad u snu, ali nije bilo jasno o čemu se tačno radilo.

Naime, Cameron se godinama borio s epilepsijom te je uzimao terapiju kako bi se napadi smanjili. Nažalost, uprkos junačkoj borbi mladića, bolest je pobijedila.

Porodica je glumčevu smrt potvrdila jučer ujutro, a od tada su se preko društvenih mreža mnogi opraštali od njega ostavljajući emotivne poruke. Fanovi i sada pišu u komentarima njegovih objava, a poznate ličnosti s kojima je sarađivao spominju ga u svojim tvitovima.

"Premlad. Previše simpatičan. Presmiješan. Previše divno, najtalentovanije i najkulturnije dijete koje sam imao priliku upoznati. Volio sam to dijete. On je toliko brinuo o svojoj porodici. Brinuo je za cijeli svijet", napisao je glumac Adam Sandler dodavši kako je zahvalan preminulom glumcu za sve što je uradio za njega i cijeli svijet. Uz to je njegovoj porodici izrazio saučešće i kazao kako su njegove misli uz sve njih.

Cameron je rođen u maju 1999. godine. Proslavio se ulogom u seriji "Jessie" te je kasnije nizao uspjehe u drugim televizijskim ostvarenjima. U slobodno vrijeme se bavio humanitarnim radom, a oni koji su ostali iza njega pamtit će ga kao osobu velikog srca.