magazin
46

"Otac, muž i 44. predsjednik SAD-a": I Obama se priključio Facebooku

Klix.ba
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama danas se priključio društvenoj mreži Facebook, na kojoj je napravio vlastitu stranicu pod nazivom President Obama.

U svom prvom postu, Obama je napisao kako se nada da će ovaj profil biti mjesto na kojem može komunicirati s ljudima o bitnim stvarima, a prvi je post posvetio temi klimatskih promjena.

U videu koji je obavio na svom Facebooku, Obama gledaoce vodi kroz dvorište Bijele kuće, pozivajući Aamerikance da sačuvaju "ovu našu predivnu planetu".

"Ne samo da želim da i budući predsjednici mogu ovako šetati, nego želim i da Amerikanci mogu uživati u nevjerovatnim parkovima, planinama, okeanima i prirodnim ljepotama što su neki od najvećih darova koje smo ikad primili."

Obama je Facebook odabrao zato što smatra da je on idealan medij u vremenu u kojem skoro tri od četiri odrasle osobe koristi ovu društvenu mrežu.

Obama ima još jednu Facebook stranicu pod nazivom "Barack Obama", koja ima preko 45 miliona followera, a koju vodi organizacija Organizing for Action. Predsjednik SAD-a je također aktivan i na Twitteru, kojem se priključio u maju ove godine.

Hello, Facebook! I finally got my very own page. I hope you’ll think of this as a place where we can have real...

Posted by President Obama on Monday, November 9, 2015