Glumac Jon Voight
172

Otac Angeline Jolie podržao Trumpa, a Bidena nazvao sotonom

E. Sk.
Voight: Razočaran činjenicom da je Biden izabran za predsjednika (Foto: EPA-EFE)
Voight: Razočaran činjenicom da je Biden izabran za predsjednika (Foto: EPA-EFE)
Holivudska filmska legenda Jon Voight, otac Angeline Jolie, kazao je kako podržava Donalda Trumpa te poručio da su ovogodišnji predsjednički izbori u Americi laž.

Joe Biden je pobijedio na američkim izborima za predsjednika. Međutim, Donald Trump sada tvrdi da su ovi izbori laž. Pokušao je podići tužbe u nekim državama, uključujući Michigan i Georgiju, tvrdeći da je riječ o prevari birača.

Voight dijeli mišljenje s Trumpom te je pozvao brojne fanove da se 'bore za Trumpovu pobjedu'. Na Twitteru je podijelio video protiv Bidena, u kojem je novog predsjednika nazvao "sotonom" i tvrdi da je prebrojavanje glasačkih listića nepravedno.

"Kolege Amerikanci, stojim ovdje razočaran činjenicom da je Biden izabran za predsjednika. Kao da svi ne znamo istinu. A kad neko pokuša prevariti, znamo da se ne može izvući, bit će plaćena cijena. Oni koji sada skaču od sreće, skaču prema užasu u kojem će biti. Moji prijatelji, svih boja, rasa i religija, ovo je sada naša najveća borba od građanskog rata. Bitka za pravednost protiv sotone. Da, sotone. Jer ovi ljevičari su zli, korumpirani i žele srušiti ovu naciju", poručio je Voight.

Zatim je pozvao svoje obožavatelje da se bore za Trumpa.

"Ne smijemo to dopustiti, moramo se boriti protiv ove korupcije koja je preuzela i boriti se za dobro koje se čini izgubljenim. Borimo se sada za Trumpovu pobjedu jer svi znamo da je ovo brojanje glasačkih listića korupcija kao i oni", uporan je Voight.