Izazvale internet rat
0

VIDEO / Osmogodišnje djevojčice plesale u donjem rublju

Sarajevo-x.com
Video grupe djevojčica, od kojih neke imaju tek osam godina, dok plešu uz pjesmu Beyonce "Single Ladies" uzrokovao je internet rat.

Snimak prikazuje djevojčice kako u crnom i crvenom donjem rublju plešu na sceni tokom nastupa na showu "World of Dance", najvećem američkom plesnom takmičenju.

I dok su neki od roditelja tvrdili da je video sasvim normalan, šokirani gledatelji smatraju da je takav nastup potpuno neprikladan za djevojčice tog uzrasta.

Cory Miller, otac jedne od djevojčica, rekao je za američku televiziju da je sve "izvađeno iz konteksta" i da curice nisu trebali vidjeti milioni ljudi.

Miller je zajedno sa ostalim roditeljima pokušavao spriječiti širenje videa, koji do danas ima više od dva miliona gledanja, a dodao je da je u interesu roditelja ono što je najbolje za djecu.

"Znajte da djeca rade one što zaista vole. Takmiče se u plesu ispred svojih roditelja i prijatelja", poručio je Miller.

Uprkos zabranama roditelja, gledatelji videa na YouTube.com ostavili su hiljade komentara, a većina se slaže da je ples "previše provokativan".

I djevojčice smatraju da nema ničeg spornog u njihovom nastupu. Jedna od plesačica je rekla "da vole da daju sto posto od sebe, a nekada i 220 posto".

"Vrlo smo ponosne na naše kćerke i njihov nastup", rekla je Milissa Presch, jedna od majki. Ona je komentarisala i odjeću rekavši da je pjesma "Single Ladies" jedna od najpopularnijih pjesama decenije i da su kostimi dizajnirani kako bi omogućili nesmetano kretanje i da pokažu linije tijela.