Pola miliona lajkova
2

Originalna maska Kevina iz filma "Sam u kući" postala hit na internetu

E. Sk.
Macaulay Culkin, popularni Kevin iz kultnog filma "Sam u kući", zbog svoje originalne maske za lice postao je hit na internetu.

"Samo se štitim od koronavirusa noseći oderanu kožu mlađeg sebe. Ne zaboravite nositi masku, djeco", napisao je Culkin uz fotografiju na kojoj nosi masku s motivom iz filma "Sam u kući".

Fotografija je u samo nekoliko sati dobila više od pola miliona lajkova na Instagramu, a čak 75 hiljada puta je podijeljena na društvenim mrežama.

"Čovječe, to je jedan od najiskonskijih trenutaka u kinematografiji. Imaš titulu pobjednika u kategoriji najbolje maske", napisali su oduševljeni fanovi filma koji je proslavio Culkina.

Macaulay Culkin imao je samo 10 godina kad je postao ultimativna zvijezda i stekao popularnost o kakvoj njegovi vršnjaci nisu mogli ni sanjati.

Culkin je u intervjuima često naglašavao da vodi običan život, kakav vode i njegovi vršnjaci te da bez obzira na filmove i dalje normalno ide u školu. Odrastao je sa sedmero braće i sestara, a glumi ga je usmjerio njegov otac Kit, za kojeg je kasnije tvrdio da ga je maltretirao psihički, verbalno i fizički, piše US Today.

Roditelji slavnog Kevina rastali su se 1994. godine nakon što je Culkin snimio film "Richie Rich". Borili su se za starateljstvo nad njim i 11 miliona dolara koje je dječak do tada zaradio. Culkin se već sa 16 godina uspio izboriti da sam raspolaže svojim novcem.

Sa samo 17 godina oženio se glumicom Rachel Miner, a tri godine kasnije su se razveli.