Kultno okupljalište
836

Oproštajna zabava pred zatvaranje kluba Marquee, vlasnik poručio: Rock je mrtav u Sarajevu

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Poznati sarajevski klub Marquee, koji je 23 godine bio mjesto susreta velikog broja Sarajki i Sarajlija koji su voljeli rock muziku, nakon večerašnje oproštajne zabave prestaje s radom.

Ovu tužnu vijest na svom Facebook profilu je obznanio Benjamin Beranek, vlasnik kafića Marquee, koji je u izjavi za portal Klix.ba rekao kako je ovaj objekt otvorio njegov dajdža, potom ga je vodio njegov otac, a zatim i on.

"Moram kazati da se već jedno vrijeme 'krpi'. Jednostavno, nije više to to, nema stalnih posjetilaca. Stižu nove generacije i nove 'furke', teško se s tim izboriti. Šteta je što zatvaramo kafić u kojem su često odsjedali Čola, Davorin Popović, Milić Vukašinović, Mirza Delibašić, ali život ide dalje", kazao je Beranek.

On ističe da je rock 'n' roll duh, po kojem je prijestolnica BiH u prošlosti bila poznata, počeo polako da iščezava i da sve ono što vrijedi polako postaje bezvrijedno za mnoge.

"Ja sam 1986. godište i mislim da je to zadnja generacija koja istinski voli slušati rock muziku. Ja sam odrastao uz rock 'n' roll u ovom kafiću, tu je Nermin Puškar osnovao grupu Knock Out, mogao bih pričati sedam dana šta se sve lijepo u klubu Marquee dešavalo. Najblaže rečeno, rock je u Sarajevu mrtav", dodao je Benjamin Beranek, vlasnik kafića Marquee.