Oprah: Nakon Trumpove pobjede i ja razmišljam o kandidaturi za predsjednicu Amerike

Oprah: Nakon Trumpove pobjede i ja razmišljam o kandidaturi za predsjednicu Amerike
8
Klix.ba
2.3.2017. u 21:16
46
komentara
8

dijeljenja
Oprah: Nakon Trumpove pobjede i ja razmišljam o kandidaturi za predsjednicu Amerike Oprah Winfrey (Foto: EPA)
Iako je godinama govorila da se nikada ne bi kandidirala za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država (SAD), američka TV voditeljica i najplaćenija javna ličnost SAD-a Oprah Winfrey je izgleda promijenila mišljenje.
U intervjuu koji je dala za televiziju Bloomberg, Oprah je rekla kako je novoizabrani američki predsjednik Donald Trump utjecao na nju i učinio da ona "malo bolje razmisli o svom prethodnom skepticizmu".

"Nikada nisam razmišljala o tome na takav način. Uvijek sam mislila da nemam iskustva za takve stvari, da neću znati. Ali sada i ja razmišljam o tome", kazala je Winfrey u razgovoru s voditeljem Davidom Rubensteinom.

U utrci demokratkinje Hillary Clinton i republikanca Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima, Oprah kaže da je jasno bila na strani Clinton. Kako kaže, Trumpu je rekla: "Donalde, ja sam s njom".

"Nakon ovogodišnjih izbora nisam mogla doći do daha. Moja greška, a to je ono što znam da je istina, jeste što nikada ne možemo govoriti o svima. Nemojte nikada pričati o tome šta bi neko trebalo da radi i kako. Možete govoriti samo za sebe", kazala je Winfrey.

Neočekivana pobjeda Trumpa za širu američku javnost, kao i Oprah, jeste primjer kako linija između slave i politike sve više blijedi u Americi. Tako se ovih dana govori i o tome kako bi se za predsjednika SAD-a mogli kandidirati i osnivač društvene mreže Facebook Mark Zuckerberg ili reper Kanye West.

Kompletan intervju s Oprah pogledajte u videu.

Prijavi grešku


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...