magazin
48

One su žarile i palile 60-ih i 70-ih godina i osvajale talentom, prirodnom ljepotom i seksipilom

Klix.ba
Raquel Welch
Brojne slavne glumice i pjevačice obilježile su šezdesete i sedamdesete godine, period u kojem su kao pionirke gradile svoje mjesto pod suncem i do danas ostale simbolima jednog davno prošlog, ali nikad zaboravljenog vremena.

Brigitte Bardot je bila prozivana seks bombom šezdesetih godina, te jedna od najseksi francuskih glumica u historiji kinematografije.

Tu je i primadona soul i pop muzike, proslavljena pjevačica Diana Ross, koja je bila jedna od osnivačica benda "The Supremes", a danas ima dva braka iza sebe i petero djece.

Mia Farrow, glumica je poznata po ulozi u filmu "Rosemary’s Baby" iz 1968. godine, te braku sa pjevačima Frankom Sinatrom i Woodyjem Allenom. Njena ljubav prema djeci natjerala ju je da usvoji desetoro, te rodi četvero djece. Danas, sa svoju 71 godinu, poznata je kao aktivistica i ambasadorica ljudskih prava.

Slavne glumice Joan Collins se sjećamo po njenoj ulozi u kultnoj seriji Dinastija popularnoj izuzetno osamdesetih, a i danas je aktivna u glumačkom svijetu.

Jane Seymour je, prije nego se proslavila ulogom u seriji "Dr. Quinn Medicine Woman" devedesetih, bila jedna od Bondovih djevojaka i igrala u filmu "Live and Let Die". I danas se bavi glumom.

Sophia Loren je talijanska glumica i seks bomba koja je bila poznata širom svijeta. I danas je aktivna u svijetu filma i sudjeluje u brojnim projektima, iako je prešla 80. godinu.

Twiggy je bila jedna od najpoznatijih manekenki šezdesetih, te začetnica određenih trendova u manekenstvu. Njeno pravo ime je Leslie Lawson i danas je 66-godišnjakinja koja se i dalje pojavljuje na TV-u, te je nedavno gostovala kao članica žirija u showu "America's Next Top Model."

Tu su i Betty White, koju ništa ne može zaustaviti pa glumi i dalje sa svoje 94 godine, Lynda Carter, poznata po svojoj ulozi "Wonder Woman" u TV seriji od 1975 do 1979. godine, Julie Newmar, "Catwoman" iz filma Batman s kraja šezdesetih, potom Gina Lollobrigida, Jane Fonda, Raquel Welch...