magazin
408

Omaž velikom naučniku: U Sarajevu otvoren novi kafić posvećen Nikoli Tesli

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U Sarajevu je sinoć otvoren novi kafić pod nazivom Tesla, posvećen slavnom naučniku Nikoli Tesli. Kafić se nalazi u ulici Muvekita, prekoputa kafića Cheers.

Interijer kafića Tesla inspirisan je slavnim naučnikom poznatim po revolucionarnim otkrićima koja su promijenila svijet.

Plafon je oslikan njegovim izumima, fasada će biti ukrašena prigodnim ukrasima, a u ormaru u kafiću će se nalaziti replike Teslinih izuma, tako da ovaj prostor predstavlja svojevrsni omaž velikom naučniku.

"Tesla je poznati naučnik kojem možemo zahvaliti brojne izume, a priznao ga je čitav svijet. Tesla je naš čovjek, čovjek s naših prostora, a prava je rijetkost da neko naš bude tako poznat u svijetu", kažu vlasnici kafića.

Dodaju kako će ovo biti jedan "studentski, akademski lokal" s kafeterijom i konceptom prema kojem funkcioniše i kafić Cheers, a u Tesli će četvrtkom, petkom i subotom biti organizovane svirke uživo.

U subotu, 13. februara, će nastupiti Boris Režak.

Sinoćnjem otvaranju kafića prisustvovali su brojni poznati iz javnog života, među njima pjevač Amel Ćurić, režiser Haris Dubica, pjevač Mahir Sulejmanović te osobe iz političkog života kao što su Martin Raguž, Faris Gavrankapetanović i dr.