Bogat program
57

Ogroman interes za Noć Bosne i Hercegovine u Frankfurtu

Klix.ba
Interes i odziv za Noć Bosne i Hercegovine u Frankfurtu prevazišao je sva očekivanja organizatora, a ulaznice za dvoranu sa ukupnim kapacitetom od 1.700 mjesta su odavno rasprodate.

"Mi – KUD 'Zlatni Ljiljani' – Mannheim, BKV 'Behar' e.V. – Gießen/Wetzlar, KSV 'Bosnien und Herzegowina Hanau 1994' e.V. i DBHKV 'Sevdah – Frankfurt am Main' e.V. vam se kao organizatori ove večeri od srca zahvaljujemo na ukazanom povjerenju. Radujemo se našem predstojećem, već tradicionalnom druženju u subotu, 3. novembra, u Stadthalle Offenbach, Waldstr. 312, 63071 Offenbach", saopćili su organizatori.

U programu ovogodišnje Noći i Bosne i Hercegovine učestvuju eminenti gosti iz svijeta muzike, kulture, sporta, politike iz Bosne i Hercegovine ali predstavnika gradskih i državnih organa Njemačke. Gosti u programu su: Divanhana, Enis Begović, Elvidin-Edo i Dina Krilić, Enis Bešlagić, Milan Pavlović, Šimo Ešić, Sead Sulejmanović kao i folklorne sekcije i učenici bosanskih škola. Voditelji programa su Enis Bešlagić i Azra Mehić.

Organizatori upućuju istinsku zhavalu za ogromnu podršku i pomoć svim sponzorima i donatorima za Noć Bosne i Hercegovine i dodaju kako se raduju svim gostima.

"Zaista smo ponosni što smo uspjeli okupiti 'čitavu' Njemačku na jednom mjestu. Vaš ogromi odziv i pozitivan feedback nam ulijeva snagu i povjerenje za neke nove ideje i zajedničke podvige", navode organizatori.