Velika ceremonija
145

Održano kolektivno vjersko vjenčanje u Sarajevu, 60 parova izgovorilo sudbonosno "da"

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Šezdeset parova danas su se kolektivno vjerski vjenčali ispred Istiklal džamije na Otoci u Sarajevu u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i Humanitarne organizacije MFS-EMMAUS te njihovim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Cilj današnje ceremonije bio je promoviranje braka i porodice kao temeljnih vrijednosti društva. Organizatori su istakli kako su na ovaj način ohrabrili mlade ljude da se odvaže na ovu važnu životnu ulogu i izgovore sudbunosno "da".

Vjerski vjenčanim bračnim parovima dodijeljeni su novčani darovi koje je osigurao Medžlis IZ Sarajevo. Prije same cermonije vjenčanja Medžlis je također mladoženjama osigurao odijela i košulje krojene po mjeri, a za mlade haljine s ukrasima i mahramama.

Mladencima je ispred Gradske uprave Grada Sarajeva poklone uručio i gradonačelnik Abdulah Skaka koji im je čestitao stupanje u brak i poželio sve najljepše u zajedničkom životu.

Za sve mladence osigurana je hedija u iznosu od 500 KM te svečana večera u hotelu Hills na Ilidži zajedno s njihovim svjedocima.